FÖLDMUNKAGÉPEK / Smart Construction

Smart Construction

Smart Construction

Telemetria, integrált IMC technológiák (intelligens gépvezérlés), automatizálás, autonóm szállítási rendszerek (AHS), hibrid technológia, elektromos működtetésű építőipari gépek - mindezek olyan aktuális témák, amelyek bizonyították fontosságukat az évek során.

A számítógép előtt …

... az építésvezető egyszerre több helyszínt is irányíthat függetlenül azok földrajzi helyétől. A valós idejű adatátvitel segítséget nyújt a logisztikai műveletek tervezéséhez, valamint pontos képet ad az egyes munkák előrehaladásáról.

A Smart Construction program már megkezdődött a KOMATSU-nál, és mi vagyunk a középpontjában!

Ezeknek a követelményeknek való megfelelés érdekében képzünk IMC szakembereket és jelölünk ki mérnök specialistákat.

KOMTRAX TELEMETRIA

fleet_management

A KOMTRAX, a Komatsu telemetrikus rendszere képes összekapcsolni az Ön Komatsu gépparkját. Ez a rendszer lehetővé teszi a továbbfejlesztett üzemi tervezést, a földrajzi pozíció meghatározását, a gép működésével kapcsolatos adatok követését és az esetleges hibák korai felismerését. A digitalizáció támogatja a döntéshozatalt, és automatizálja a folyamatokat. A hatékonyság és a minőség nő, miközben a költségei egyidejűleg csökkennek.

 

A helymeghatározás segít megelőzni a lopást, és a munkaterületen lévő gép folyamatos állapotfigyelésével a sérülések és leállások esélyeit minimalizálni lehet.

INTELLIGENS GÉPVEZÉRLÉSI (IMC) TECHNOLÓGIA

Az IMC technológia (intelligens gépvezérlés) lehetővé teszi a félautomata építőgépek működését, miközben a gépkezelő felügyeli a rendszerek jelátvitelét és jelzéseit. A meglévő CAD tervezési adatokat használják az előre definiált terep kontúrok létrehozására. A 3D vezérlés folyamatosan összehasonlítja az aktuális pozíciót a mentett terepmodell célpozíciójával. Így a tereprendezés egy munkamenetben valósul meg.

2014-ben mutatták be az első KOMATSU kotrógépet, amely integrált GPS-rendszerrel és valós idejű térérzékelési technológiával rendelkezik. Az intelligens segédrendszerek biztosítják a célfelület védelmét a hidraulikus működtetésen keresztül, és a megnövelt terhelési ciklus eredmények 40%-kal magasabb termelékenységet mutatnak. Ezzel párhuzamosan nő a pontosság a hagyományos megjelenítő rendszerekhez képest.

FLOTTAMENEDZSMENT (OFR)

Komtrax

A megfelelő eszközpark kiválasztása

Bányászati berendezések vásárlása során az ügyfeleknek gyakran anélkül kell döntéseket hozniuk, hogy előzetesen tesztelnék magát a berendezést. A Komatsu optimális flotta ajánlása (OFR) segítséget nyújt ezen esetekben.

Az OFR mérnökeink részletes elemzéseket és megfelelő ajánlásokat nyújtanak, amit kiterjedt dokumentáció támogat. Ez lehetővé teszi a KUHN ügyfeleinek, hogy meghatározzák a tényleges igényeket és a megfelelő gépet minden munkához és helyszínhez. Ez minimálisra csökkenti a rossz felszerelés megszerzésének kockázatát.

EGY SEGÍTŐ KÉZ

A gép beszerzése előtt egy képzett KUHN szakértő meglátogatja a potenciális ügyfeleket a helyszínen, és összegyűjti a berendezésre vonatkozó összes szükséges információt. Például, ha a felhasználási terület és az utazási távolság mérete érdekes, különösen hasznosak lehetnek a meredekség és a felületi jellemzők, valamint a kitermelhető anyagok keménysége. A KUHN szakemberei a célzott termelési volumenről és a korábbi gépek állapotáról is érdeklődnek.

EGY ELEMZÉS, AMI MÁR BIZONYÍTOTT

Az összegyűjtött adatokat ezután az OFR szimulációs programba táplálják majd a program meghatározza az optimális megoldásokat, és bizonyos paraméterek megváltoztatásával alternatív "mi lenne ha" szimulációkat hajt végre. Az OFR ajánlások a mérnöki ismeretek és a pontos fizikai adatok kombinációján alapulnak, így téve lehetővé a vásárlási döntések megfelelő irányítását. A program több mint egy évtizedes tapasztalata lehetővé teszi a KUHN szakembeinek számára, hogy megbízható ajánlásokat tegyenek.

TAPASZTALATBÓL SZÜLETIK A BIZALOM

Az építőipari gépek vásárlóinak mindenképpen javasoltl az OFR program használata. Mielőtt új bányagépet vásárolna, kérjen Ön is ajánlást a KUHN szakembereitől. Az időben hozott helyes döntés nagy hatással van a projekt sikerességére. Az OFR programból szerzett tapasztalatok segítségével maximalizálhatja befektetésének jövedelmezőségét.

ÉPÍTÉSI TERÜLET TERVEZÉSE ÉS FELÜGYELETE

Sitelink3D™ - Munkaterület menedzsmentje

A Sitelink3D megteremti a kapcsolatot és az ellenőrzést az iroda és a munkaterület között biztosítva ezzel a célok megvalósítását. Az íróasztalától is elérheti az összes munkagépét, küldhet file-okat, üzeneteket és hívhatja le a munkavégzéssel kapcsolatos statisztikákat.

 • Állandó kapcsolat minden aktív munkaterülethez
 • Láthatóság és nyomonkövetés
 • Távoli elérés és támogatás

DynaRoad – Földmunkák irányítása

Gyorsabb, realisztikusabb és pontosabb tervezést és elemzést biztosít a térképből történő előkészítéssel szemben. A DynaRoad eszközökkel hatékonyan kezelheti a nagy tömegű földmunkák mozgatását és elhelyezését valós időben. Összetett projektek vizuális megjelenítése a siker érdekében

 • Nagytömegű szállítás
 • Gant diagramok időbeni szervezéshez
 • Erőforrás tervezés

Sitelink3D ™ Enterprise - tervezés, ütemezés és jelentések

Használja jobban adatait, és készítsen személyre szabott jelentéseket az íróasztalától. A Sitelink3D lehetőséget nyújt arra, hogy valós időben jobban kezelje az információkat. Tervezzen, ütemezzen, határozza meg munkagépei feladatait, és futtasson testreszabott jelentéseket a DOT követelményeknek való megfelelés érdekében.

 • Termelékenységi jelentések
 • Munkaterület tervezés

Nyomon követi az előrehaladást és futtathat mennyiségi riportokat

e-Parts Store

Ha pénzt és időt akar spórolni, az e-Parts Store a megfelelő eszköz az Ön számára.

 

Néhány a számtalan előnyéből:

 • Rendelhet napi 24 órában az év 365 napján
 • Gyorsan és költséghatékonyan beszerezheti a Komatsu gyári alkatrészeket
 • Azonnali információt szerezhet Komatsu gyári alkatrészek árairól és elérhetőségeiről
 • Nyomonkövetheti rendelését
 • Letöltheti dokumentumait

AUTONÓM SZÁLLÍTÁSI RENDSZEREK

Míg jelenleg mindenki az autonóm vezetésről beszél az autóiparban; addig a Komatsu ezt a technológiát már csaknem 10 éve sikeresen alkalmazza!

2008 óta a nagyméretű dömperek önállóan működnek a bányákban Ausztráliában és Amerikában is. Napjainkig több mint 1 milliárd tonna hulladékot és nyersanyagot szállítottak a nagyüzemi bányákban a vezető nélküli műveletekkel.

 

Az autonóm szuper-nagy dömperek új generációja

Már a közeljövőben várható a piaci bevezetésük.

 

Műszaki specifikáció

Névleges össztömeg: 416 tonna

Névleges hasznos terhelés: 230 tonna  

Bruttó teljesírmény: 2,014 kW (2,738 LE)

Max. sebesség: 64 km / h

Fordulókör sugara: 15.9 m

Teljes hossz: 15 m

Teljes szélesség: 8.5 m

Abroncsméret: 59 / 80R63

HIBRID TECHNOLÓGIA

Az első prototípust 2001-ben építették Japánban. Azóta kb. 4000 darabot sikeresen használnak. A hibrid gép kb. 30% üzemanyagot takarít meg, kevesebb CO2-t bocsát ki, és kevésbé zajos is.

Elektromobilitás

A KUHN Svájc AG megépítette a világ legnagyobb akkumulátoros üzemű dömperét

A tervezés 2015. márciusában kezdődött és 2017. közepétől helyezték üzembe a világ első „e-dömperé”-t.

Gép: KOMATSU 605-7, 110 tonna összsúly.

Meghajtás: szinkronizált elektromos motor, 590 kW (800 LE) folyamatos kimenő teljesítmény, 9500 Nm maximális forgatónyomaték.

Akkumulátor: 600kWh lítium-ion akkumulátor, 5 tonna súlyú.

 

Ez a gép nemcsak a legnagyobb elektromos jármű a világon, hanem a legnagyobb (600kWh) akkumulátorral is rendelkezik, melyet valaha járműbe szereltek. Összehasonlításképpen egy dízelüzemű jármű a működése során, a felhasználás függvényében évente 50 000-100 000 liter üzemanyagot fogyaszt és 131-262 tonna CO2-t bocsát ki.

 

A jövőbeni megtakarítások is világrekord gyanúsak: nincs másik elektromos jármű, ami ekkora megtakarítást tudna a CO2 kibocsájtásban produkálni. És a rekordoknak még nincs itt vége: egy másik kiemelkedő jellemző, hogy az e-dömper energiatermelő járműként is tud üzemelni. A működés közben CO2-mentes energiát termel, mert lejtmenetben több energiát képes előállítani, mint amit felfelé elhasznál.

 

A felfelé utat ezért 45 tonnával teszi meg a gép (üres tömeg), lefelé viszont (teljes terheléssel) 110 tonnával. Összességében több energia termelődik a lefelé úton, mint ami szükséges felfelé. Tehát CO2-mentes energia termelődik, mint másodlagos termék.

Hozzáadott érték az Ügyfelek számára

Milyen hozzáadott értéket képviselnek a digitális technológiák az ügyfeleink számára?

 

Az alábbi területeken jelentkezik komoly különbség:

 • több építési terület és létesítmény kezelése
 • hatékonyabb erőforrás-tervezés
 • a gép működésének optimalizálása
 • a munkaterület logisztikájának optimalizálása
 • karbantartási ciklustervezés optimalizálása
 • naprakész információk a kapacitás szintjéről
 • a leállások csökkentése
 • a visszaélések és a lopások megakadályozása
 • a hagyományos munkaidő rekordok cseréje
 • digitalizált beszerzési folyamatok
 • automatizált foglalások és kimenő számlák
 • az építési folyamatok dokumentálása és összehasonlítása

 
Az építésvezető egyszerre több helyszínt irányíthat a számítógépről, bárhol is tartózkodik. A valós idejű adattovábbítások a munkagégzésre vonatkozó adatokat szolgáltatják a logisztikai műveletek tervezéséhez, valamint a munkaterület előrehaladásával kapcsolatos információkat.

Az Ügyfélnél az irányítás

Értékesítők

Éles Zoltán – Kereskedelmi vezető

+36 30 755 2446

zoltan.eles2@kuhn.hu

 

Pintér Éva – Értékesítő

Zala – Veszprém – Fejér vármegyék

+36 30 445 6247

pinter.eva@kuhn.hu

 

Burai Balázs – Értékesítő

Somogy – Baranya – Tolna vármegyék

+36 30 467 9545

balazs.burai@kuhn.hu

 

Bencze Zoltán – Értékesítő

Nógrád – Pest (észak) vármegyék

+36 30 138 2662

zoltan.bencze@kuhn.hu

 

Komáromi Sándor - Értékesítő

Pest (dél) vármegye

+36 30 856 7993

sandor.komaromi@kuhn.hu

 

Takács Marcell – Értékesítő

Heves – Borsod-Abaúj-Zemplén – Szabolcs-Szatmár-Bereg – Hajdú-Bihar vármegyék

+36 30 445 6250

takacs.marcell@kuhn.hu

 

Kiss Béla – Értékesítő

Bács-Kiskun – Jász-Nagykun-Szolnok – Csongrád-Csanád – Békés vármegyék

+36 30 319 5342

bela.kiss@kuhn.hu