Rakodógépek / News / Mitsubishi-mesterhármas a „targoncás Oscaron”

Mitsubishi-mesterhármas a „targoncás Oscaron”

Mitsubishi-mesterhármas a „targoncás Oscaron”

csütörtök, 18. április 2019

A targoncagyártók nemzetközi szövetsége (FLTA) a 2019-es évre is kiosztotta az úgynevezett „kiválósági díjakat”, azaz a targoncás Oscart.

 

Rekordmennyiségű nevezés érkezett, melyek közül az FLTA jelölő bizottsága egy szűkebb, tizenhat termékből álló listát állított fel, amelyből valóban a filmes Oscarhoz hasonlóan az FLTA delegáltjainak szavazata alapján kerültek ki a díjazottak. A szűkebb listában helyet követelt magának a Mitsubishi által „a legintelligensebb és legügyesebb” modellnek aposztrofált termék.

 

Nem kis büszkeséggel jelentjük, hogy a Mitsubishi új, 48 voltos elektromos sorozata az Edia EM FB-AN, FB-ANT típusai „mesterhármast” értek el, hiszen a négy vezető kategóriából három fődíjat vittek el:

 

a Mitsubishié az Ergonómiai, a Biztonsági és az Innovációs nagydíj!

 

Az ergonómiát illetően a bizottság értékelte a gépen az optimális munkahelyet, azt, hogy bármilyen testalkatú operátor számára lehetővé teszi a könnyed, erőlködés nélküli munkavégzést, a kezelőszervek elérhetőségét.

 

A bizottságot valósággal elbűvölte a három alátámasztású modellen a szünetmentes 360°-os kormányzás, mely teljességgel kiküszöböli a hagyományos, háromfázisú megfordulás szükségét.

 

Az Edia EM a kategóriájában a legjobban manőverezhető gép, köszönhetően a 360°-os kormányzás mellett a hátsó tengely 100 fokos kormányzási szögének, mely a négykerekű modellnek is szinte a háromkerekű fordulékonyságát biztosítja. Mindezzel felgyorsítja a teherautóra fel-le rakodást és a raktárba való be- és kitárolást, továbbá olyan precíz manőverezést tesz lehetővé, mely maximális biztonságot ad mind a kezelőnek, mind a rakodott árunak, csökkentve az ütközéses baleset veszélyét. A kétmotoros hajtással kombinált passzív kilengésgátló rendszer csúszós felületen is biztos munkavégzést kínál.

 

Az Edia EM-en alkalmazott kanyarodás-ellenőrző rendszer kiszámítja a targonca haladásából és a teher súlyából az optimális kanyarodási sebességet, és azt automatikusan leszabályozza már a kanyar bejáratánál!

 

Mindezekkel nem meglepő a tarolás az Oscaron…